1. Gör ditt val   2. Varukorg   3. Betalning   4. Bekräftelse
Hem Tillbaka
Pris från

1195 SEK

per person

Omberg - I Ellen Keys fotspår

Ellen Key levde i början av 1900-talet och var känd författare och pedagog. Vid 60 års ålder byggde hon sitt hem Strand vid foten av Omberg och vid Vätterns strand. Du får besöka Strand och vandra med guide på Omberg längs med Ellen Keys led under en dag, och boende ingår på något av de utmärkta boendealternativ som finns i området kring Tåkern och Omberg!
10.30 Ni börjar er dag med att hämta ut er picknicklunch på Ombergs Turisthotell.

11.00 Börjar visningen på Ellen Keys hem Strand. Guidningen tar 1 timma.

12.15 Efter visningen möter er vandringsguide upp nere vid husets huvudentré.
Vi vandrar ca 7 km, längs med Ellen Keys led på Omberg. Ni får veta mer om författarinnan och Omberg och njuta av samma omgivningar som hon en gång gjorde.
Vandringen tar er från Strand genom lummig bokskog och längs med Vätterns strand till Stocklycke. Längs vägen hittar vi en fin plats att äta den medhavda picknicken. Vi fortsätter upp mot Hjässan, Ombergs högsta topp, med fantastisk utsikt över slätten och Vättern, här stärker vi oss med en fika innan vi vandrar ner till parkeringen på Strand ca kl. 16.30. Därefter checkar in in på det boende ni valt.

De boendealternativ som finns är: Bastuloftet på Millingstorps gård, Hässleby gård i Rogslösa, Ombergs Golf, Ombergs Turisthotell, STF Stocklycke, STF Tåkerns Vandrarhem, STF Ödeshögs Vandrarhem.
På vandrarhemmen kan ni välja till sänglinne, handdukar, frukost, middag och städ. Samt utnyttja ert eventuella STF-medlemskap. På Ombergs Golf och Ombergs Turisthotell ingår frukost och middag.
På alla boenden går det att boka till en extranatt.

Praktisk information
Ni hämtar picknicken på egen hand och går guidningen på Strand. Därefter möter er vandringsguide upp er. Från parkeringen uppe vid vägen ner till huset Strand tar det några minuter att gå, så var gärna där en stund innan. Toaletter finns halvvägs ner mot huset. Denna guidning är inomhus.
Vandringen görs alltid utomhus så att klä sig rätt för det väder som råder är att tänka på.
Bra skor för vandring. Vandringen är 7 km och medelsvår (kuperad). Ta gärna med extra vatten.

Guidningen och paketet går att boka: 5 maj, 25-27 maj och 6 juni
Powered by Citybreak™   © 1999-2019 Visit Technology Group