1. Gör ditt val   2. Varukorg   3. Betalning   4. Bekräftelse
Hem Tillbaka
Pris från

2635 SEK

per person

Gömt och glömt längs östra Vätterns strand!

22 jun 2018 - 19 aug 2018
Östergötland är fullt av spår från kända historiska händelser och miljöer. I det här paketet lyfter vi upp gömda och glömda platser längs östra Vätterns strand! Ni bor och äter gott på Medevi Brunn och Ombergs Turisthotell och spenderar en dag i Vadstena, och ser många gömda och glömda platser längs vägen!
Östergötland är fullt av spår från från kända historiska händelser och miljöer. Men här finns också ett mer dolt kulturarv, okänt för de flesta. Östergötlands museum har valt att lyfta fram dessa ohittade platser och oberättade berättelser under temat "Gömda och glömda platser i Östergötland". Som en del av i upplevelsen tar du del av det klassiska brunnslivet på Medevi Brunn och pensionatslivet på Ombergs Turisthotell.

Dag 1:
Ni anländer till Medevi Brunn, där ni njuter av lilla brunnspaketet med eftermiddagskonsert kl. 15.00 sedan besöker ni plats nr 25 Nubbekullen, som är konstnären August Malmströms hem. Tillbaka på brunnen dricker ni brunn, besöker i Apoteksmuséet. På kvällen väntar 3-rätters supé (exklusive dryck), kvällskonsert kl. 19.30 (ej måndagar) och grötlunk kl. 20.45 och om så önskas bad i utomhus spabad.
Sov sedan gott i dubbelrum på hotellet på Medevi Brunn.

Dag 2:
Brunnsfrukost och sedan avresa till plasterna 1 Aska hög och 11 galgbacken i Vadstena. Väl i Vadstena rekommenderar vi kloster- och slottsbesök samt tid för shopping och lunch. Här i den medeltida staden finns ett rikt utbud av mysiga butiker och restauranger!
Därefter fortsätter resan längs gamla kustvägen mot Omberg. Ni besöker platserna 4 Berzeliusgården och 7 Bockkyrkogården i Borghamn. Åk över berget Omberg, drick gärna eftermiddagskaffe på Stocklycke vandrarhem och gå en av alla de fina vandringsleder som finns.
Dagen avslutas på Ombergs Turisthotell, här äter ni en god 3-rättersmiddag och sover gott i dubbelrum (lilla sommarpaketet).

Dag 3:
Pensionatsfrukost.
Möjlighet att besöka den lilla fiskebyn Hästholmen eller gå en guidad tur på Ellen Keys Strand eller någon guidning på Alvastra Kloster. Läs mer och boka på www.rokstenen.se eller www.omberg.info.
Sista platsen på resan blir 36 Valla, banvaktstuga. Här ifrån tar ni er snabbt ut på E4:an och kan besöka ler av de utmärkta platserna.

Med under resan har ni magasinet "Har du varit här?" med karta och utförlig beskrivning om platserna. En del platser är fullt besökbara med skyltar och parkering och ibland till och med guidade visningar. Men andra är svårtillgängliga och kräver att du tar dig en bit till fots eller kanske bara kan se platsen från vägen.

I paketet ingår:
Övernattning i dubbelrum med frukost och 3-rätters middagar på Medevi Brunn och Ombergs Turisthotell
(samt programmet på Medevi Brunn)
Magasinet "Har du varit där?" och kartor och broschyrer som vi skickar med post innan avresan.

Paketet går att boka 22 juni till 19 augusti 2018, kontakta oss så hjälper vi till att boka enkelrum.Powered by Citybreak™   © 1999-2018 Visit Technology Group