1. Gör ditt val   2. Varukorg   3. Betalning   4. Bekräftelse
Hem Tillbaka Skriv ut

Forsvik, STF Vandrarhem

     
I en av brukets arbetarbostäder inryms Forsviks Vandrarhem. Efter en varsam renovering med antikvariska metoder har resultatet blivit ett modernt boende i gammaldags miljö med järnspisar, pärlspont och skurgolv bevarat.
På Forsviks Bruk finner du en industrimiljö som spänner över 1800- och 1900-talet. Men Forsviks historia sträcker sig mycket längre tillbaka än så, redan på medeltiden fanns här industriell verksamhet och Forsvik bidrog till Gustav Vasas slottsbygge i Vadstena. I sexhundra år har det funnits industrier i obruten följd i Forsvik. Det började med en såg, en hammare och en kvarn, alla drivna med vattnets kraft.

De byggnader du ser i dag utgör rester av den industri som byggdes upp i Forsvik under 1800-talets senare hälft. Här grundades Skaraborgs första verkstadsindustri med mekanisk verkstad och gjuteri.

I dag drivs bruket både som ett levande industrimuseum och med industriverksamhet, där vi arbetar med utställningsarbete såväl på plats i Forsviks Bruk, men också genom externa visualiseringar inom ramen för regional kulturmiljö- och industriminnesvård. Forsviks Bruk är en arena under sommarmånaderna för teater, dans och musik där industrimiljön erbjuder intressanta och kreativa inramningar.
Powered by Citybreak™   © 1999-2018 Visit Technology Group