1. Gör ditt val   2. Varukorg   3. Betalning   4. Bekräftelse
Hem Tillbaka Skriv ut

Jakobslunds Gård B&B utanför Linköping vid Ljungsbro

Linköping
     
Gården som tidigare tidigare hette lilla Gunnarstorp, är en gammal gård med anor från medeltiden. Jakobslunds gård ligger mitt i Östergötland mellan Motala Ström och Göta Kanal. B&B i 10 st lägenheter(enkel/dubbelrum) i ”Fersenska huset anno 1771” i naturskön och historisk miljö.
Jakobslund som tidigare tidigare hette lilla Gunnarstorp, är en mycket gammal gård med anor från medeltiden. De första uppgifterna om gården är från 1300-talet då den löd under Vreta Kloster. Det var på 1730–talet som namnet Jakobslund påträffades första gången och har troligtvis gett namn efter Jacobina och hennes fader. Idag finns bl.a det Fersenska huset kvar som uppfördes år 1771. Huset har än idag två järnflöjlar på taket med brukets stämpel. Detta tvåvåningshus var arbetarbostad för smederna vid det järnbruk som Axel von Fersen d.ä startade. Flera av de gamla gårdsbyggnaderna är också bevarade.

I Fersenska huset finns tio mindre lägenheter om ca. 25 m2. Varje lägenhet är möblerad och disponerad med en avskild sovavdelning samt ett allrum. Vissa lägenheter kan nyttjas som dubbelrum. Toalett finna på varje våningsplan, dusch samt tillgång till tvättmaskin finns i källaren. Ytterligare en dusch håller på att anläggas i huset. I lägenheterna finns möjlighet till enklare självhushåll. Lägenheterna uthyres för kort- eller långtidsboende.

Verksamheten på Jakobslunds Gård bedrivs med flera inriktningar . Hästrelaterad verksamhet med bl.a uppstallning och inackordering av hästar.
Jakobslunds gård är belägen i anslutning till Motala Ström och med Göta Kanal på motstående sida. Nära Ljungsbro, Vreta Kloster och Linköping.
3 olika matkorgar (Fransk paj, lyxig räksallad eller mjukstekt rostbiff) finns att boka till, bestick och allt finns på plats i köket.

Powered by Citybreak™   © 1999-2018 Visit Technology Group