1. Gör ditt val   2. Varukorg   3. Betalning   4. Bekräftelse
Hem Tillbaka Skriv ut

Tåkern, STF Vandrarhem

Ödeshög
     
Välkommen till ett hemtrevligt vandrarhem och café, med utsikt över fågelsjön Tåkern och alldeles nära Rökstenen, Omberg och den historiska staden Vadstena. Njut av naturupplevelser och bad eller koppla av med en kopp kaffe i vårt mysiga café.
Vi har bevarat vandrarhemshusets gamla karaktär och hoppas du ska trivas här. Vi är även måna om miljön och använder oss därför utav miljövänliga energikällor så som solvärme och biobränsle. I vårt café serveras hembakat med frukt från egen trädgård, mat från gårdar i närheten och ekologiska råvaror.

Totalt har vi 24 bäddar i det stora huset och nere vid naturreservatets strandäng ligger vår 1700-tals stuga. Privatrummet Svanen är av högre standard med egen toalett/dusch och dubbelsäng, samt en våningssäng. Här finns även en egen espressomaskin för en god kopp kaffe. Övriga rum har våningssängar och/eller enkelsäng med delad toalett och dusch i korridor.

Koppla av i vår nybyggda vedeldade bastu med plats för 16 personer och tillhörande relax. Vacker utsikt över Tåkern och stort härligt trädäck att ta en nypa frisk luft på. Här kan ni spendera kvällen med skön avkoppling, kanske testa några av våra aromatiska oljor och uppleva en härlig avslappnade effekt när ni kastar vatten.

När du bor hos oss finns många fina utflyktsmål i närheten. Den mycket populära fågelsjön Tåkern ligger alldeles invid husknuten. Östergötlands stolthet Omberg stupar ner i Vättern och här finns det alla möjligheter till vackra naturvandringar.

Dessutom har du bara några kilometer till den gåtfulla Rökstenen, Sveriges största runsten.
Staden Vadstena med sina mäktiga kloster och slott, och Sveriges näst största insjö Vättern med sina fantastiska bad- och fiskemöjligheter, ligger endast ett stenkast bort. Utöver detta kan vi även erbjuda småsjöar i djupa grönskande skogar, golfbanor i vackra miljöer och en kulturhistoriskt vacker hamn i Hästholmen.

Vill du följa Birger Jarls fotspår kanske ett besök i hans födelseort Bjälbo kan vara av intresse. Eller varför inte den medeltida staden Skänninge och dess livliga sommarmarknad?

Hjärtligt välkomna önskar Hanna & Björn!

Incheckning
Kl 14.00-18.00. Om ni räknar med att anlända senare än det, ber vi er meddela oss för mer info.

Utcheckning
Senast kl 11.00

Vandrarhemmet är öppet från 1/3-30/10. Övrig tid endast för grupper.

Avbokning
Avbokning som sker mindre än 48 tim före ankomst kommer att debiteras till 100%.

Zzzz...
Med respekt mot övriga nattgäster ber vi att det skall vara tyst senast 22.30.

Rökfritt
Rökning är absolut förbjudet inomhus. Om rökning ändå sker inomhus tar vi ut en saneringsavgift på 2000:-.

Frukost
Frukost bokas dagen innan och serveras mellan kl 08.00 och 09.00 och består av en ekologisk frukostbuffé.

Husdjur
Vi kan ta emot hundar i ett av rummen, Örnen, men detta måste meddelas i förväg och det finns ej möjlighet att ta hunden till övre plan med kök och allrum p.g.a allergirisker hos övriga gäster.

Tillgänglighet
Privatrummet på nedre plan, och till viss del 6-bäddsrummet, är handikappsanpassat.
Värt att veta är att 6 bäddsrummet kan bli något trångt för sex vuxna.
Extrasängar / spjälsäng finns att hyra.

På övervåningen finns gästkök för självhushåll, samt matsal och allrum med gratis internet, TV, DVD, dator, sällskapsspel och böcker m.m. Detta ingår givetvis i priset. Gratis Internet-access via WiFi finns tillgängligt för våra gäster.

Städning ingår i alla våra rumspriser. För allas trevnad ber vi dock att ni lämnar rummet som ni själva önskar finna det.
Powered by Citybreak™   © 1999-2018 Visit Technology Group